Wonderbaarlijke genezing op christelijke camping

Op vakantiepark De Betteld worden gasten wakker met een bijbeltekst.
Op vakantiepark De Betteld worden gasten wakker met een bijbeltekst.

‘s Avonds lopen er speciale beveiligers rond op het kampeerterrein: Guardian Angels, special forces in Christ. Een groep stevige kerels die de duivel willen verdrijven door met zaklampen te controleren of jongeren zich niet in het jeugdhok verschansen en de stilte verstoren. Alles in de naam van God.

Lees ook: Wat is het geheim van het grootste christelijke vakantiepark van Nederland?

In de documentaire Kamperen met God van documentairemaker Bert Klumper wordt christelijk vakantiepark De Betteld in de Achterhoek geportretteerd. Op de camping, waar in een goede week 1.700 mensen verblijven, wordt geleefd vanuit de bijbel, met een evangelische insteek. Je ziet groepen jongeren, biddend en smekend naar God in hun dagelijkse bijeenkomst. Kinderen die knutselwerkjes met daarop ‘de Here verlost mijn ziel’ maken. Elke ochtend schalt de bijbeltekst van de dag uit de luidsprekers op het terrein.

De documentaire registreert vooral, het oordeel wordt aan de kijker overgelaten. Helaas is er nauwelijks aandacht voor de kampeerder zelf. Aan het woord komen vooral de geestdriftige campingeigenaar en wat dominees en jeugdleiders. De sfeer op de camping lijkt vredig, gezellig en gelukkig. Bizar moment is als een spreker een groep jongeren voorhoudt dat in Afrika tientallen mensen uit de dood opstaan. Getwijfeld wordt daar niet aan. Deze weken genas God immers ook een paar schele ogen en een gekneusde duim. Zomaar op de camping.

Holland Doc: Kamperen met God Ned. 2, 23.00 - 23.55 uur