VVD'ers in de Eerste Kamer kondigen aan tegen de zorgplannen te stemmen

De Eerste Kamerfractie van de VVD heeft „grote moeite” met de plannen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dat zegt Loek Hermans, fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Volgens Hermans is het plan van de nieuwe coalitie van VVD en PvdA slecht voor de marktwerking en de kostenbeheersing in de zorg. Ook vreest hij dat de hoge middeninkomens door de maatregel financieel te hard zullen worden geraakt.

Hij wil uitleg van het kabinet: „Laat ze maar aantonen dat het geen negatieve gevolgen heeft voor de kostenbeheersing.” Of de VVD in de Eerste Kamer anders niet voor het voornemen zal stemmen, wil Hermans niet zeggen. Toch lijkt de VVD’er een nieuwe voorwaarde toe te voegen aan de eisen die Zijlstra, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, maandag al formuleerde.

Gisteravond is de VVD, in navolging van de PvdA, begonnen aan een toer door het land om het regeerakkoord te verdedigen. Vandaag staat een partijbijeenkomst gepland in Veghel. NRC Lees ook waarom De Telegraaf zich tegen de VVD heeft gekeerd: pagina 6 & 7.

    • Pagina 6