Vluchten geannuleerd wegens tweede zware storm aan oostkust VS

Gina Kohm tries to keep a tarp from blowing away which covers a pile of donated supplies at an aid station in the New Dorp section of Staten Island, New York, Wednesday, Nov. 7, 2012. Residents of New York and New Jersey who were flooded out by Superstorm Sandy are waiting with dread Wednesday for the second time in two weeks as another, weaker storm heads toward them and threatens to inundate their homes again or simply leave them shivering in the dark for even longer. (AP Photo/Seth Wenig) Een inwoner van Staten Island, New York, probeert te voorkomen dat het zeil wegwaait over een berg met hulpgoederen die zijn gebracht nadat storm Sandy vorige week toesloeg. De inwoners kunnen zich nu opnieuw maken voor een storm. Foto AP / Seth Wenig

Grote luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag vluchten van en naar New York geannuleerd vanwege de tweede zware storm die op dit moment de oostkust van de VS nadert. United Airlines verwacht dat de nieuwe storm in het hele noordoosten van de Verenigde Staten voor vertragingen en annuleringen zal zorgen.

Zowel United Airlines als American Airlines leggen de dienstregeling vanavond stil. Andere vliegmaatschappijen sporen reizigers aan om hun vlucht kosteloos te verzetten. Gisteren nam burgemeester Michael Bloomberg al verschillende maatregelen. Zo zijn zoveel mogelijk inwoners van lager gelegen wijken geëvacueerd en zijn alle parken en stranden sinds vanmiddag gesloten voor zeker 24 uur, zei Bloomberg:

“Even though it’s not anywhere near as strong as Sandy — nor strong enough, in normal times, for us to evacuate anybody — out of precaution and because of the changing physical circumstances, we are going to go to some small areas and ask those people to go to higher ground.”

Het is de tweede zware storm in een week tijd na superstorm Sandy. De storm van nu is minder zwaar, maar kan nog altijd voor harde winden van 104 kilometer per uur zorgen, een mix van regen en sneeuw en meer overstromingen. Het is vooral zwaar ook voor inwoners die nog steeds geen stroom hebben. Er zijn naar schatting nog steeds bijna een miljoen inwoners in de regio die zonder elektriciteit zitten.

Superstorm Sandy hield vorige week maandagnacht enorm huis aan de oostkust in New Jersey en de stad New York City. Het leidde vorige week al tot meer dan twintigduizend vluchtannuleringen.

    • Anouk Eigenraam