Rustig en bewolkt

Hoewel de herfst dynamisch weer met zich meebrengt, komen in het najaar ook altijd rustige perioden voor, maar vaak ook bewolkt en relatief donker. Zo’n periode lijken we ook deze week mee te maken, al is het vrijdag even wat beter.

Op de weerkaarten zien we een lagedrukgebied dat morgen van Schotland via de Noordzee naar het zuiden van Scandinavië trekt. In Nederland voert een zuidwestelijke wind zachte lucht aan met veel bewolking. Vooral in het noorden, waar een koufront het dichtste bij ligt, valt morgen af en toe regen, in het zuiden zijn er ook lange droge perioden met misschien wat zon. De zuidwestenwind is aan zee af en toe krachtig en de temperaturen, komende nacht niet lager dan 9 graden, schommelen morgen rond 11 graden.

Omdat vrijdag de belangrijkste storingen even wat verder bij ons vandaan liggen, ziet het weer er dan iets beter uit. Nog steeds lijken wolken de overhand te hebben, maar er zit meer structuur in en de kans op opklaringen tussendoor lijkt ook groter. Pas in de avond breiden dikkere wolken vanuit het zuiden zich weer over het land uit en kan er nog wat regen vallen. Ook vrijdag worden maxima rond 11 graden verwacht.

Het weekend begint zaterdag regenachtig als een volgende storing ons land vanuit het westen passeert. Zondag laat de zon zich weer af en toe zien, maar kan ook nog een lokale bui vallen bij 10 of 11 graden.