Real speelt gelijk tegen Dortmund

De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft gisteren in de Champions League een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel behaald tegen Borussia Dortmund. In de poule van Ajax blijven de Duitsers koploper met acht punten, Real heeft er zeven, Ajax vier en Manchester City is en blijft hekkensluiter met twee punten.

Dortmund leek lang op weg naar de tweede zege op rij tegen Real. Twee weken geleden verloor de ‘Koninklijke’ met 2-1 in het Ruhrgebied. In Madrid voorkwam de Duitser Mesut Özil met een treffer vlak voor tijd een tweede verliespartij tegen zijn landgenoten uit Dortmund.

Real kwam gisteravond op achterstand door een openingstreffer van de Duitser Marco Reus, die de Spaanse doelman Iker Casillas met een hard schot in de korte hoek passeerde: 0-1. Niet veel later maakte de Portugese verdediger Pepe met een krachtige kopbal gelijk, na een afgemeten voorzet van Angel Di Maria: 1-1. Vlak voor rust kwam Dortmund weer op voorsprong: de Duitser Mario Götze wipte de bal over Casillas: 1-2.

Na een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Callejon bleef Real op jacht naar de (tweede) gelijkmaker. De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo miste net als voor rust een paar grote kansen. Nadat een bal van Callejon van de lijn werd gehaald, bezorgde Özil de thuisploeg met een rake vrije trap alsnog een punt.