Lucky TV: de ezel tegen de olifant. Ja, heel spannend

Na Pauw & Witteman was vanavond de NOS aan de beurt. De maker van Lucky TV vond de uitzending rond de Amerikaanse verkiezingen erg inspirerend om te monteren tot satire. Zijn beleving: een aaneenschakeling van vragende blikken en nietszeggende prognoses middels een olifant en een ezel. De uitzending van de NOS van afgelopen nacht leidde

Na Pauw & Witteman was vanavond de NOS aan de beurt. De maker van Lucky TV vond de uitzending rond de Amerikaanse verkiezingen erg inspirerend om te monteren tot satire. Zijn beleving: een aaneenschakeling van vragende blikken en nietszeggende prognoses middels een olifant en een ezel.

De uitzending van de NOS van afgelopen nacht leidde hier en daar al tot verontwaardiging. De redactie had ervoor gekozen een ezel (symbool voor de Democraten) en een olifant (staat voor de Republikeinen) met elkaar te laten racen op een scherm. Bij wijze van creatieve manier om de uitslagen in beeld te brengen. De reacties zijn duidelijk: men voelde zich niet enorm serieus genomen:

Twitter avatar roog123 Rogier Daemen #Verkiezingen in de #VS. Moeten we van de #NOS kijken naar een racende olifant en ezel om de tussenstand te zien. Jezus, ben ik nou gek??
Twitter avatar DebbiedeVlugt Debbiedevlugt Kijk ik naar het nieuws op de #Nos of naar het Jeugdjournaal? #animatie #verkiezingen #VS
Twitter avatar Jovanegmond Jo van Egmond Ik voel me een kind, kijkend naar de uitleg van de Amerikaanse #verkiezingen #NOS #animatiemetolifantenezel
Twitter avatar Tandwiel Michiel Beers Zojuist gezien hoe #nos de amerikaanse #verkiezingen infantiliseert, dat wordt rtl kijken
    • Annemarie Coevert