Kortkolom economie

Winst Burberry daalt door parfumlicentie

Rotterdam. De winst van het Britse modehuis Burberry is in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar met 27,5 procent afgenomen tot 136 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vanaf volgend jaar komen de parfums van Burberry volledig in eigen beheer en om die reden moest de licentie met het Franse bedrijf Interparfums worden afgekocht. Deze eenmalige last van 73,8 miljoen pond drukte de nettowinst. Los daarvan steeg Burberry’s omzet met 6 procent tot 883 miljoen pond, de winst vóór belastingen bedroeg met 173,4 miljoen pond 7 procent meer dan een jaar geleden. (NRC)

Winst van News Corp verdrievoudigd

Rotterdam. De winst van News Corp, het mediabedrijf van Rupert Murdoch, is afgelopen kwartaal verdrievoudigd tot 1,74 miljard euro in vergelijking met vorig jaar. De reden voor de sterke winststijging is de verwerking van de verkoop van softwarebedrijf NDS in de boekhouding. De omzet van News Corp steeg 2 procent tot 6,36 miljard euro, onder meer door de groei van betaalde kabelzenders zoals Fox News. De juridische afhandeling van het afluisterschandaal rond de voormalige Britse tabloid News of the World kostte News Corp afgelopen periode 52 miljoen euro. (NRC)