Kortkolom binnenland

Nog tien relschoppers Haren aangehouden

Rotterdam. De politie heeft gisteren nog eens tien jongeren aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen in Haren in september. Het aantal aanhoudingen komt daarmee vooralsnog uit op 77, zei een politiewoordvoerder gisteravond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De tien werden aangehouden nadat ze vorige week in beeld waren gebracht in het programma. De politie verwacht de komende dagen nog eens ongeveer twintig jongeren aan te houden, waarmee het aantal aanhoudingen uitkomt op rond de honderd. De eerste jongeren die zich tijdens het uit de hand gelopen feest misdroegen zijn inmiddels veroordeeld tot cel- en werkstraffen en boetes. (Novum)

Waalre gaat praten met kampbewoners

Waalre. Burgemeester De Wijkerslooth van Waalre gaat 20 november praten met de bewoners van het woonwagenkamp in de Brabantse plaats. Dat heeft de advocaat van de woonwagenbewoners gisteren bekendgemaakt, meldde Omroep Brabant. De Wijkerslooth zei vorige maand woonwagenkampen langzaam te willen laten uitsterven. De advocaat liet daarop namens de bewoners van het kamp weten aangifte te willen doen tegen De Wijkerslooth wegens discriminatie. In juli brandde het gemeentehuis grotendeels af bij een aanslag. Een woonwagenbewoner uit Waalre die wordt gezocht in verband met een drugsonderzoek zou opdracht tot de aanslag hebben gegeven. (Novum)

‘Kwart Nederlanders respectloos bejegend’

Rotterdam. Een kwart van de Nederlanders wordt wel eens respectloos behandeld op straat. Dat bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal mensen dat respectloos gedrag ervaart is wel licht gedaald ten opzichte van 2008. Verder wordt zo’n zestien procent onfatsoenlijk behandeld door personeel van winkels of bedrijven en 15 procent van de Nederlanders in het openbaar vervoer. Respectloosheid wordt door het CBS omschreven als een overschrijding van de grenzen van goed fatsoen. Jongeren hebben vaker met respectloos gedrag te maken dan ouderen. (Novum)

Jager mist fazant en treft drie mannen

Fijnaart. Een 67-jarige jager heeft gisteren in Fijnaart drie mannen in het gezicht geraakt toen hij probeerde een fazant dood te schieten met een hagelgeweer. Hij is aangehouden, meldde de Brabantse politie. De drie slachtoffers, van 63, 64 en 67 jaar, zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt of de jager iets aan te rekenen valt. (Novum)

Man overlijdt bij ongeluk in container

Etten-Leur. Een werknemer van een bedrijf in Etten-Leur is gistermiddag om het leven gekomen. De 60-jarige man kwam klem te zitten tussen de wand van een container en een grote machine die daar met een vorkheftruck in werd geplaatst. Dat meldde de politie. De Inspectie SZW onderzoekt wat er precies is gebeurd. (Novum)