Je kunt met mij nog alle kanten op

In de rubriek Pitch krijgen lezers die een nieuwe baan zoeken de kans zichzelf te pitchen. Promoot jezelf in 250 woorden.

Kandidaat

Naam: Lotte Jansen (23)

Was: student European Studies on Society, Science and Technology

Wil een baan als: beleidsmedewerker, ambtenaar of consultant

Werkloos sinds: september 2011, maar liep na studie nog een stage.

Salariseis: „Daarin ben ik flexibel. Ik hoef in het begin niet meteen de volle mep, wil me best eerst bewijzen. Na ruim een half jaar werken zou ik graag rond de 2.300 euro bruto verdienen.”

Pogingen om werk te vinden: Veel gesolliciteerd op vacatures, onder meer voor traineeships. Staat ingeschreven bij een uitzendbureau. Twee keer uitgenodigd op gesprek.

Pitch

„Wat ik nou precies kan met mijn bachelor cultuurwetenschappen en master European Studies on Society, Science and Technology, wordt mij vaak gevraagd. Het antwoord is niet zo eenvoudig: het is nogal een brede studie. Ik heb geleerd analytisch en kritisch te denken en gedegen onderzoek te doen, maar ik ben niet opgeleid tot een specifiek beroep.

„Mijn medestudenten blijven daarom vooral in de academisch wereld, maar ik vind het juist leuk om te kijken hoe ik de theorie die ik geleerd heb in praktijk kan brengen. Ik denk graag na over maatschappelijke problemen en leg makkelijk contact met mensen.

„Het liefst zou ik in de publieke sector werken, bijvoorbeeld bij een gemeente en in de toekomst de Rijksoverheid. Zorg, onderwijs en kunst en cultuur zijn onderwerpen waar ik in thuis ben. En het zou helemaal mooi zijn als ik mijn kennis over de relatie tussen wetenschap, technologie en samenleving kwijt kan in mijn nieuwe baan.

„Ik heb stage gelopen bij het Rathenau Instituut. Daar deed ik onder andere onderzoek naar de coördinatie van het ‘Netherlands Genomics Initiative’. Ik kan goed dingen uitpluizen en begin op tijd aan mijn werk zodat ik niet in tijdnood kom.

„Omdat ik na mijn afstuderen moeilijk een baan kon vinden, werk ik in het restaurant van een recreatiepark. Daar heb ik ook enkele aansturende taken. Verder heb ik niet veel relevante werkervaring, maar dat kan juist een voordeel zijn. Ik ben flexibel, enthousiast en leergierig, dus een werkgever kan met mij nog alle kanten op.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Lotte Jansen? Mail naar werk@nrc.nl