Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Hetty Blok uit ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ overleden (92)

Cabaretière, actrice en zangeres Hetty Blok is op 92-jarige leeftijd overleden, dat heeft haar zoon vandaag aan RTL Boulevard bevestigd. Waaraan ze is overleden, wilde de familie niet bekend maken.

Hetty Blok Foto Kippa
Hetty Blok Foto Kippa

Cabaretière, actrice en zangeres Hetty Blok is op 92-jarige leeftijd overleden, dat heeft haar zoon vandaag aan RTL Boulevard bevestigd. Blok lag in de nacht van maandag op dinsdag nog in het ziekenhuis, lieten de nabestaanden weten. Maar waaraan ze is overleden, wilde de familie niet bekend maken.

Blok zal bij het grote publiek altijd herinnerd worden wegens haar rol als Zuster Klivia uit de populaire tv-serie Ja Zuster, Nee Zuster. Als zingende zuster die het Rusthuis Klivia leidde, hield ze tussen 1966 en 1968 miljoenen mensen aan de buis gekluisterd.

Het scenario dat geschreven was door Annie MG Schmidt was zo succesvol dat er in 1999 en 2002 een toneelstuk en een film van gemaakt werden. Daarin speelde Blok zelf niet mee, maar tot 1998 trad ze wel nog op met het soloprogramma Ziezo, waarin ze liedjes van Annie MG Schmidt vertolkte. Want Blok was sowieso een begenadigd zinger:

De actrice en cabaretière speelde sowieso in nog talloze andere voorstellingen, films en series zoals De Toverspiegel (1951), Sterren Stralen Overal (1953),
Kermis in de Regen (1962), Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Geen paniek (1973), Brandende liefde (1983), Mus (1993) en Zaanse nachten (1999)

Tot op hoge leeftijd was Blok actief. Zo trad ze in 2008 nog op tijdens de Annie MG Schmidt Week in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en vierde ze in diezelfde bibliotheek twee jaar geleden haar negentigste verjaardag.

Vorig jaar zat Blok nog in De Wereld Draait Door waar ze eveneens nog een energieke indruk maakte: