Helaas: Het spookt weer bij de buren

House at the End of the Street. Regie: Mark Tonderai. Met: Elisabeth Shue, Jennifer Lawrence, Max Thieriot. In: 37 bioscopen. **

Een steevast in sexy hemdjes geklede moeder en dochter verhuizen naar een fraaie gelegen woning, maar helaas spookt het bij de buren. Dochter Elissa raakt bevriend met de getraumatiseerde buurjongen, maar deugt hij? Moeder Sarah verbiedt haar dochter hem te zien. Ze kent wellicht de horrorwet die stelt dat opspelende seksuele gevoelens altijd hardhandig worden bestraft.

Voordat actrice Jennifer Lawrence doorbrak in The Hunger Games speelde ze in de horrorfilm House at the End of the Street, die even op de plank bleef liggen. Daar zal ze wel spijt van hebben, want het is een ondermaatse film met voorspelbaar scenario. Jammer, want het begint vrij aardig. In een proloog zien we een meisje haar ouders met een mes vermoorden. Op het moment suprême zakt de camera naar beneden en filmt het bloeddruppels die op de veertjes uit het vernielde matras vallen. Een mooi beeld.

Helaas: in de negentig minuten die volgen is subtiliteit ver te zoeken. Regisseur Tonderai zet steevast enge scènes extra aan: met beeldmanipulaties die uit de lucht vallen en dé meest afgezaagde horrortruc: keiharde geluidseffecten.

    • André Waardenburg