Geweld Syrië, oppositie blijft zeer verdeeld

De Britse regering heeft initiatieven aangekondigd om de verdeelde oppositie in Syrië op één lijn te krijgen. Groot-Brittannië wil in Jordanië en Turkije overleg voeren met gewapende rebellen, maar hun geen militaire hulp geven, werd vanochtend gezegd bij aankomst van de Britse premier Cameron in Jordanië.

Op dit moment zijn Syrische verzetsgroepen in Doha, Qatar, bijeen om te praten over samenwerking. Tot dusver wijst niets erop dat de verdeeldheid wordt doorbroken.

Intussen gaat het geweld in Syrië onverminderd door. Volgens de oppositie vielen gisteren in het hele land meer dan honderd doden. Bij bomaanslagen in verschillende wijken van de hoofdstad Damascus werden tientallen mensen gedood.

Ook in Damascus werd de broer van de Syrische parlementsvoorzitter doodgeschoten. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Aan het regime van Assad gelieerde regeringsfunctionarissen en hun familie zijn steeds vaker het doelwit van aanslagen. (Reuters, BBC)