‘Four more years’: Obama schrijft populairste tweet ooit

“Four more years” tweette Obama vannacht. De tweet, met een nu al wereldberoemde foto in omhelzing met zijn vrouw, is de populairste tweet ooit. Hij werd sinds kwart over vijf Nederlandse tijd al ruim 634.000 keer geretweet, en de teller loopt nog.

Photo of a computer screen showing Barack Obama's tweet on November 7, 2012 in Rome after his re-election as US president. Barack Obama brought his sophisticated social media campaign to an emotional climax, proclaiming his victory on Twitter and Facebook just as TV networks were breaking the news. The post was his most re-tweeted -- 472,000 shares in three hours -- according to Twitter's politics account @gov. It was also the most popular ever, topping a message from singer Justin Bieber, website BuzzFeed said. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS De tweet van Obama. Foto AFP / Gabriel Bouys

“Four more years” tweette Obama vannacht. De tweet, met een nu al wereldberoemde foto in omhelzing met zijn vrouw, is de populairste tweet ooit. Hij werd sinds kwart over vijf Nederlandse tijd al ruim 634.000 keer geretweet, en de teller loopt nog.

Met de tweet maakte Obama zijn overwinning bekend. Pas daarna betrad hij het podium met zijn zinderende speech, terwijl de tweet al de hele wereld overging.

Op de verkiezingsdag werden 31 miljoen tweets verzonden, met een record van 327.452 tweets per minuut bij de bekendmaking van de uitkomst. Twitter wijdde zelf een blog aan het Twitter-succes. Romney liet voor zijn digitale volgers na de verkiezingsdag geen verklaring meer uitgaan.

    • Anouk van Kampen