Uitgelicht

Film

The Arrival (David Twohy, 1996, Mex/VS). Verdienstelijke sciencefiction/paranoiathriller. Geobsedeerde wetenschapper Charlie Sheen onderneemt op eigen houtje speurtocht naar doofpotaffaire rond op mensen lijkende buitenaardse wezens. Inclusief ecologisch verantwoorde les over het broeikaseffect.RTL7, 20.30-22.45u.

Brüno (Larry Charles, 2009, VS). Na Ali G en Borat was Brüno het derde typetje uit de Da Ali G Show dat van zijn schepper Sacha Baron Cohen een eigen speelfilm kreeg. Brüno kopieert in veel opzichten de formule van Borat, de verrassende hitkomedie van 2006. Als antisemitische, seksistische steppejournalist uit Kazachstan joeg Baron Cohen toen de Amerikaanse droom na. Drie jaar later deed hij als Oostenrijkse relnicht Brüno deze reis door groot- en kleinsteeds Amerika over. Als komedie is Brüno over de hele linie scherper, gemener en riskanter dan Borat.Veronica, 20.30-22.05u.

Informatief

Die Rückkehr bedrohter Tierarten. Documentaire over de moeizame herintroductie van de lynx. Eind negentiende eeuw was deze grootste katachtige in West-Europa uitgestorven. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd een aantal exemplaren uit de Karpaten uitgezet in de Zwitserse Jura en vervolgens in de Franse Vogezen. Arte, 19.30-20.15u.

Dossier: Wildlife Crime. Aflevering 2 van serie waarin Jetske van den Elsen en Harm Edens deze week rondkijken in de wereld van de handel in bedreigde diersoorten. Vandaag over het stropen van tijgers in Thailand. Ned.2, 19.55-20.25u.

Dara O Briain’s Science Club. Eerste aflevering uit serie van zes waarin elke week één onderwerp van verscheidene kanten belicht wordt door middel van studiodiscussies met vooraanstaande wetenschappers en verhelderende filmpjes en testjes. Vandaag is menselijke reproductie het thema. BBC 2, 22.00-23.00u.

Koppen XL: Spain’s stolen children. BBC-documentaire over een Spaans schandaal. Tientallen jaren werden onder de dictatuur van Franco pasgeboren baby’s ontvoerd. Aan de ouders werd gezegd dat ze gestorven waren; om de moeders te misleiden werd een ander babylijkje, dat voor dat doel bewaard werd in een ijskast, in haar armen gelegd om afscheid te kunnen nemen. Sommigen schatten dat driehonderdduizend baby’s op die manier zijn weggenomen van hun moeder door nonnen, priesters of dokters, en verkocht aan of ondergebracht bij families die door het regime beter geschikt werden geacht.Eén, 22.30-23.00u.

Sport

Champions League. Om 20.40u verslag van de wedstrijd Manchester City-Ajax. Om 23.00u samenvattingen van o.a. Real Madrid-Dortmund en Schalke-Arsenal.Ned.3, 20.15-23.35u.