‘Ouders doen aangifte tegen pester na zelfmoord zoon’ - familie ontkent

Vorige week pleegde de 20-jarige Tim Ribberink zelfmoord omdat hij werd gepest. De ouders van de jongen hebben aangifte gedaan tegen een pester, schrijft De Telegraaf. Een woordvoerder van de familie heeft dit tegenover NRC ontkend.

De rouwadvertentie die gisteren in de Tubantia werd geplaatst en tot veel ophef heeft gezorgd. Foto ANP / Vincent Jannink

Vorige week pleegde de 20-jarige Tim Ribberink zelfmoord omdat hij werd gepest. De ouders van de jongen hebben aangifte gedaan tegen de onbekende persoon die de jongen online pestte door valse berichten online te zetten. Dat schrijft De Telegraaf.

De ouders willen dat de politie uitzoekt wie twee keer onder de naam van hun zoon berichten heeft gezet op een recensiewebsite voor horecagelegenheden. De eerste keer, in 2010, verspreidde de anonieme schrijver laster over de werkgever van de echte Ribberink, ijssalon Happy Days. De tweede keer, afgelopen zomer, zou Ribberink zijn afgeschilderd als een ‘loser en een homo’.

Update 9.15 uur: geen aangifte
Onze correspondent Annette Toonen sprak met de woordvoerder van de familie en volgens hem is een aangifte niet aan de orde. De politie is momenteel bezig met het aanleggen van een dossier. Het is nog onduidelijk of dit zal leiden tot een aangifte. De politie wenst geen commentaar te geven op de zaak.

Confronterende rouwadvertentie in Tubantia

De ouders lieten gisteren een confronterende rouwadvertentie plaatsen in De Twentsche Courant Tubantia. Daarin werd de tekst van zijn afscheidsbriefje afgedrukt:

“Lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim.”

Ouders leggen vandaag persverklaring af

De advertentie zorgde gisteren voor veel ophef en leverde emotionele reacties op. Vanwege de grote media-aandacht besloten de ouders te reageren. Volgens rouwbegeleider Marinus van den Berg, die vanmiddag een persverklaring zal afleggen namens de familie, is het “een kwestie van zingeving”.

“Als het nog enige zin heeft, dan is het dat de samenleving zich beter bewust wordt van de gevolgen van pesten.”

De ouders zijn zelf niet aanwezig bij de persconferentie in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland.

    • Lex Boon