Nieuwe storm bedreigt New York - parken en stranden gesloten

A house at 121 Kissam Ave is seen with its entire first floor washed away, as well as the entire surrounding area demolished when Hurricane Sandy hit the coastal estuary in the Oakwood Beach area of Staten Island, New York, November 6, 2012. AFP PHOTO/Paul J. Richards Een volledig door storm Sandy verwoest huis op Staten Island, New York. De stad maakt zich op voor een nieuwe storm woensdag. Foto AFP / Paul J. Richards

New York is nog maar amper bekomen van superstorm Sandy of een nieuwe storm kondigt zich alweer aan: morgenmiddag lokale tijd nadert een nieuwe storm de stad. Burgemeester Michael Bloomberg heeft vandaag verschillende maatregelen aangekondigd als voorbereiding.

Terwijl er volop wordt gewerkt aan het herstellen van de schade en stroomvoorzieningen in New York City moet de stad zich ook gaan opmaken voor een nieuwe storm morgen. Hoewel deze storm waarschijnlijk niet zo’n kracht heeft als Sandy heeft de burgemeester het zekere voor het onzekere genomen. Inwoners van lager gelegen wijken zullen worden geëvacueerd waar het mogelijk is. En alle parken stranden worden morgenmiddag gesloten voor zeker 24 uur. Bloomberg:

“We just don’t need to send our first responders into the ocean to save someone who is being foolish.”

    • Anouk Eigenraam