Koninginnedag wordt volgend jaar gevierd in De Rijp en Amstelveen

De koninklijke familie tijdens Koninginnedag dit jaar. Foto ANP / Robin Utrect

Koningin Beatrix viert Koninginnedag volgend jaar in de Noord-Hollandse plaatsen De Rijp en Amstelveen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt.

De burgemeesters van de twee gemeenten hadden de koninklijke familie uitgenodigd. Hoe de dag wordt ingevuld, wordt in de komende maanden bekendgemaakt. Beatrix en haar familie bezoeken traditiegetrouw twee plaatsen op Koninginnedag, de verjaardag van voormalig koningin Juliana.

Dit jaar bezocht de koninklijke familie op 30 april de Utrechtse plaatsen Veenendaal en Rhenen. Wipkippen, traditioneel wc-pot gooien en het maken van een ritje in de zeepkist behoorden toen tot de vele activiteiten. Het was het eerste grootschalige optreden van de familie sinds prins Friso in februari werd bedolven door een lawine in Oostenrijk.