kijktips

Film

The Arrival (David Twohy, 1996, MEX/VS).

Verdienstelijke sciencefiction/paranoiathriller. Geobsedeerde wetenschapper Charlie Sheen onderneemt op eigen houtje speurtocht naar doofpotaffaire rond op mensen lijkende buitenaardse wezens. Inclusief ecologisch verantwoorde les over het broeikaseffect.RTL7, 20.30-22.45u.

Brüno (Larry Charles, 2009, VS).

Brüno kopieert in veel opzichten de formule van Borat, de verrassende hitkomedie van 2006. Als antisemitische, seksistische steppejournalist uit Kazachstan joeg Baron Cohen toen de Amerikaanse droom na. Drie jaar later deed hij als Oostenrijkse relnicht Brüno deze reis door groot- en kleinsteeds Amerika over. Als komedie is Brüno over de hele linie scherper, gemener en riskanter dan Borat. Veronica, 20.30-22.05u.

Informatief

Dossier: Wildlife Crime.

Aflevering 2 van serie over de handel in bedreigde diersoorten. Vandaag over het stropen van tijgers in Thailand. Ned.2, 19.55-20.25u.

Koppen XL: Spain’s stolen children.

Tientallen jaren werden onder de dictatuur van Franco pasgeboren baby’s ontvoerd. Aan de ouders werd gezegd dat ze gestorven waren; om de moeders te misleiden werd een ander babylijkje in haar armen gelegd om afscheid te kunnen nemen. Sommigen schatten dat driehonderdduizend baby’s op die manier zijn weggenomen van hun moeder door nonnen, priesters of dokters en verkocht aan of ondergebracht bij families die door het regime geschikter werden geacht.Eén, 22.30-23.00u.

Sport

Champions League.

Om 20.40u verslag van de wedstrijd Manchester City-Ajax. Om 23.00u samenvattingen van o.a. Real Madrid-Dortmund en Schalke-Arsenal.Ned.3, 20.15-23.35u.