In beeld

Amerika kiest nieuwe president

De VS gaan vandaag naar de stembus om Obama of Romney als nieuwe president te kiezen. De eerste stembureau's gingen vanmiddag Nederlandse tijd open. Romney voerde nog volop campagne in onder meer swing state Ohio, Obama wacht de beslissing van het Amerikaanse volk in Chicago af. De eerste exit-polls en uitslagen worden vanaf één uur Nederlandse tijd verwacht. Volg het laatste nieuws over de verkiezingsnacht in ons liveblog.
Kiezers in een geïmproviseerd stemlokaal in Coney Island New York. Het gebied werd de afgelopen week getroffen door orkaan Sandy.
AP / Mark Lennihan
Romney voerde vandaag nog volop campagne. Hier arriveert hij samen met zijn kandidaat voor het vicepresidentschap, Paul Ryan, in Cleveland, Ohio.
Reuters / Eric Thayer
Een vrouw poseert voor een bord met de slogan van Obama bij het gebouw waar de president vannacht in Chicago een toespraak zal houden.
Reuters / Adrees Latif
Romney en Ryan bestellen een menu bij fastfoodrestaurant Wendy's in Richmond Heights, Ohio.
Reuters / Brian Snyder
De 26-jarige William Mathis jr. brengt zijn stem uit in Toledo, gelegen in swing state Ohio.
Foto AFP via Getty Images / J.D. Pooley
Medewerkers van het McCormick Place in Chicago maken het podium gereed voor de verkiezingsavond van de Democraten.
Foto AFP via Getty Images / Spencer Platt
Kiezers staan in de rij voor een stemlokaal in San Juan, de hoofstad van Puerto Rico. Het eiland, dat van Amerika is maar niet mag stemmen voor de presidentsverkiezingen, kiest vandaag een nieuwe gouverneur en spreekt zich in een referendum eveneens uit over de huidige band met de VS.
AP / Ricardo Arduengo
Student Jared Reiff buigt zich over zijn stembiljet in Boulder in swing state Colorado.
Reuters / Mark Leffingwell
Een bord wijst kiezers de weg naar een stembureau in Brunson, South Carolina. Een bijzonder stembureau om precies te zijn, want in Brunson kunnen kiezers stemmen in de garage van inwoner Johnny Davis.
Reuters / Randall Hill
Obama zet zijn handtekening op een schoen. De president bracht vanochtend een bezoek aan een kantoor van zijn campagneteam in Chicago.
AFP / Jewel Samad
Een kiezer in Illinois, Chicago toont een bewijs waarop staat dat ze succesvol haar stem heeft uitgebracht.
AFP / Robyn Beck
Soldaten van de National Guard lopen op de verkiezingsdag door een deel van New York dat zwaar getroffen is door orkaan Sandy.
AP / Seth Wenig
Een hond wacht op zijn baasje, dat zijn stem uitbrengt in een stemlokaal in Washington DC.
Reuters / Jonathan Ernst