Ajax geeft 2-0 voorsprong weg en speelt gelijk bij Manchester City

Siem de Jong viert een van zijn doelpunten tegen Manchester City. Foto Reuters / Darren Staples

Ajax heeft vanavond in de groepsfase van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld bij Manchester City. De Amsterdammers gaven in Manchester een 0-2 voorsprong uit handen.

Ajax kwam uiteindelijk nog goed weg, want Manchester City had het duel in de slotfase nog in eigen voordeel kunnen beslissen. En dat terwijl de avond zo mooi begonnen was voor Ajax, want Siem de Jong maakte al na tien minuten de openingstreffer en zette de Amsterdammers zeven minuten later met een rake kopbal op 0-2.

Yaya Touré deed halverwege de eerste helft iets terug voor City, maar lange tijd daarna wist Ajax de voorsprong vast te houden. Een kwartier voor tijd zou Sergio Agüero City echter op gelijke hoogte zetten en de eindstand bepalen op 2-2. Twee weken geleden was Ajax in eigen huis nog met 3-1 te sterk voor City.

Ajax blijft derde in groep met vier punten

In Bernabéu speelde Real Madrid en Borussia Dortmund vanavond ook met 2-2 gelijk. Door dat resultaat blijft Ajax de nummer drie van groep D met vier punten uit vier wedstrijden. Borussia Dortmund gaat aan de leiding met acht punten, Real volgt met zeven. City is hekkensluiter met drie punten.

Bekijk hieronder de goals van de wedstrijd:

Malaga blijft verrassen, gelijkspel Schalke en Arsenal

Malaga slaagde er vanavond in AC Milan in Milaan op 1-1 te houden en blijft daardoor verrassend de koploper in groep C. Anderlecht boekte een belangrijke 1-0 zege op Zenit-Sint Petersburg en stijgt daardoor naar de derde plaats in de groep.

Schalke 04 en Arsenal speelden in Gelsenkirchen met 2-2 gelijk. Daardoor blijft Schalke de nummer één in groep B, gevolgd door Arsenal. Olympiakos Piraeus klopte Montpellier met 3-1 en verstevigt daarmee de derde plek in de poule.

In groep A verpulverde Paris Saint-Germain Dinamo Zagreb met 4-0 en daaroor blijven de Fransen de nummer twee van de poule. FC Porto blijft koploper nadat het vanavond met 0-0 gelijkspeelde bij Dinamo Kiev.

    • Pim van den Dool