Veel gemiezer

De weerkaarten van Europa staan vol met fronten en lagedrukgebieden. Die weersystemen staan garant voor een tamelijk wisselvallige periode, waarbij in Noord-Scandinavië en de Alpen geregeld sneeuw valt. In Nederland zal het altijd regen zijn, al kan een enkele bui wel met hagel gepaard gaan.

Vanavond en vannacht zijn er vooral in de kustprovincies een paar buien mogelijk. De wind waait uit noord tot noordwest en is aan zee nu en dan vrij krachtig, 5 Bft. Landinwaarts valt de wind deels weg en in combinatie met een aantal opklaringen kan het daar lokaal tot vorst aan de grond komen.

Dinsdag schuift een regenzone vanaf de noordelijke Noordzee richting Nederland. Dat proces gaat vrij traag en die neerslag lijkt pas later op de dag via Noord-Holland binnen te trekken. Daar vooruit arriveert al wel flink wat bewolking met in de loop van de ochtend verspreid wat lichte regen of gemiezer. Bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind zal het maximaal 10 of 11 graden zijn.

In de nacht naar woensdag blijft de wind overal doorstaan en zal er geen sprake zijn van vorst aan de grond of rijpvorming. Woensdag liggen de significante neerslaggebieden ten noorden en westen van ons. Bij ons is het nogal grijs en valt er wat miezerregen. In samenspel met een aantrekkende westelijke wind is het waterkoud buiten.