United aan kop na zege

Robin van Persie scoorde eenmaal tegen zijn oude club Arsenal.

ROTTERDAM. Manchester United heeft de koppositie in de Premier League overgenomen van Chelsea. United won zaterdag op Old Trafford met 2-1 van Arsenal. Robin van Persie opende al in de derde minuut de score tegen zijn oude ploeg, na een fout van oud-Ajacied Thomas Vermaelen. Patrice Evra maakte er na rust 2-0 van. In de slotfase redde Santi Cazorla de eer voor Arsenal.

Chelsea gaf tegen Swansea City in de slotfase een voorsprong uit handen: 1-1. Een half uur voor tijd had Chelsea de leiding genomen via Victor Moses, maar Pablo trok de stand alsnog gelijk. Manchester City verzuimde op gelijke hoogte te komen met stadgenoot United. De ploeg van trainer Roberto Mancini speelde gelijk bij West Ham United: 0-0. NOVUM