Räikkönen wint GP van Abu Dhabi, Vettel derde

Door een sensationele inhaalrace hield klassementsleider Sebastian Vettel de schade beperkt ten opzichte van concurrent Fernando Alonso.

ROTTERDAM. Kimi Räikkönen heeft gisteren in de Formule 1 de Grote Prijs van Abu Dhabi gewonnen. De Finse coureur van Lotus had op de meet slechts 0,8 seconde voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari). Sebastian Vettel, de koploper in het WK-klassement, bekroonde een fraaie inhaalrace met de derde plaats. De Duitser was na de kwalificatie teruggezet naar de laatste plek omdat hij te weinig brandstof in zijn tank had en startte vanuit de pits.

De race verliep aanvankelijk prima voor Lewis Hamilton. De Britse coureur van McLaren ging van start vanaf poleposition en reed lange tijd aan de leiding, maar viel uit door technische problemen.

De race werd uiteindelijk tweemaal onderbroken door de safetycar. Na de tweede herstart verdedigde Räikkönen zijn koppositie met verve en reed naar de negentiende overwinning uit zijn carrière, zijn eerste sinds 2009 (in België).

Alonso zat de Fin op de hielen, maar kon hem niet meer passeren. Vettel zorgde echter voor het meeste spektakel. De regerend wereldkampioen beleefde een ongekende race, hoewel hij niet te klagen had over de safetycarsituaties. Na zes ronden was hij opgerukt naar de veertiende plaats en uiteindelijk haalde de coureur van Red Bull nog het podium.

Daardoor hield Vettel de schade ten opzichte van Alonso in de strijd om de wereldtitel beperkt. De Spanjaard liep slechts drie punten in. Met nog twee races te gaan heeft Vettel een voorsprong van tien punten in het WK-klassement. NOVUM