Räikkönen wint GP Abu Dhabi, Alonso verkleint gat met Vettel

Formule 1-coureur Kimi Räikkönen heeft gisteren in de Grote Prijs van Abu Dhabi gewonnen. De Finse coureur van Lotus had op de finishlijn slechts 0,8 seconde voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso, die in een Ferrari rijdt.

Sebastian Vettel, titelhouder en koploper in het WK-klassement, bekroonde een fraaie inhaalrace met de derde plaats. De Duitser was na de kwalificatie teruggezet naar de laatste plek omdat hij te weinig brandstof in zijn tank had en vertrok vanuit de pits.

De race verliep gisteren aanvankelijk prima voor Lewis Hamilton. De Britse coureur van renstal McLaren, wereldkampioen in 2008, ging van start vanaf poleposition en reed lang aan de leiding, maar hij viel uit door technische problemen.

De race werd gisteren uiteindelijk tweemaal onderbroken door de safetycar. Na de tweede herstart verdedigde Räikkönen zijn koppositie op knappe wijze en hij reed naar de negentiende zege uit zijn carrière, zijn eerste sinds 2009 in België. In 2010 en 2011 was hij actief in de rallysport, dit jaar maakte hij zijn comeback.

Alonso zat de Finse koploper op de hielen, maar kon hem niet meer passeren. Concurrent Vettel zorgde echter voor het meeste spektakel. De regerend wereldkampioen beleefde een ongekende race, waarin hij ook profiteerde van de safetycarsituaties. Na zes ronden was Vettel opgerukt naar de veertiende plaats en uiteindelijk haalde de coureur van Red Bull nog het podium in Abu Dhabi.

Daardoor hield Vettel de schade ten opzichte van Alonso in de strijd om de wereldtitel beperkt. De Spanjaard liep slechts drie punten in. Vettel heeft een voorsprong van tien punten in het klassement om de wereldtitel. Er staan nog twee races op het programma – over twee weken in de Verenigde Staten (Austin, Texas) en over drie weken in Brazilië (São Paulo).