New York stelt onderzoek in naar prijsverhogingen na Sandy

Er wordt voedsel en kleding uitgedeeld aan mensen die zijn getroffen door de storm Sandy. Foto ANP / Justin Lane

De procureur-generaal van New York, Eric Schneiderman, stelt een onderzoek in naar de prijsverhogingen die na Sandy zijn doorgevoerd. Dit is naar aanleiding van honderden klachten die Schneiderman van consumenten ontving, bericht persbureau Reuters.

Vooral bewoners van de zwaarst getroffen gebieden, zoals New York City, The Hudson Valley en Long Island, merkten op dat prijzen verhoogd werden toen de vraag ernaar na de orkaan steeg. New Yorkers klagen het meest over gestegen benzineprijzen, schrijft hij in een verklaring. Maar ook de prijs van generatoren, hotelkamers en voedsel is volgens consumenten fors omhoog gegaan.

New York herpakt zich na Sandy

New York City lijkt zich na de verwoesting te herpakken. Het grootste gedeelte van de scholen in de stad is bijna een week na Sandy vanaf vandaag weer geopend. Ook tachtig procent van de metro’s in de stad is weer actief. Daarover bericht persbureau AP vandaag.

Nog niet alles verloopt zoals voorheen. Tienduizenden huishoudens zitten vooralsnog zonder stroom en ook op het metronetwerk houden enkele problemen aan. Zo zijn sommige lijnen beperkt inzetbaar en rijden sommige metro’s helemaal niet.

Voor een kleine zestig scholen was het niet mogelijk vandaag de deuren te openen. De scholen die vandaag wel weer onderwijs verzorgden, hebben te kampen met problemen met de elektriciteit. Burgemeester Bloomberg adviseerde ouders daarom hun kinderen warm te kleden.

    • Jeannine Julen