Met zo’n wonderschone omhaal maak je al snel de Goal van het Weekend

Enzo Maresca

De Goal van het Weekend? Nou, twee mannen met mooie namen deden er een gooi naar. Spanjaard Lucas Pérez Martínez knalde heerlijk binnen (dat geluid!) en de Senegalees Pape Moussa Konaté volleyde als volgt. Er was bovendien subliem teamspel van PSV, maar hét doelpunt kwam uit Italië.

Eerst doen we nog even een klein rondje Europa: in Polen zagen ze dit weekend Liran Cohen (uit Israël) een vrije trap uiterst geniepig binnenkrullen. In Duitsland liep Bayern-spits Thomas Müller om de keeper heen om het vervolgens vanuit een lastige hoek af te maken. Ook de ons welbekende Suarez (voor Liverpool, Engeland) omspeelde de doelman, maar deed dat nadat hij eerst een lange pass vernuftig met de schouder controleerde. Petje af, Luis.

Dan dé Goal: Vincenzo Maresca, ‘Enzo’ voor vrienden. 32 jaar oud en middenvelder voor Sampdoria. De Italiaanse nummer zestien verloor gisteren van Atalanta (1-2), maar die ene was wel bijzonder mooi. In een vol strafschopgebied zag Maresca geen andere mogelijkheid dan met een omhaal de verre kruising zoeken. En sure enough, het lukt.

http://youtu.be/WZdhBM17LUc

    • Peter Zantingh