Kijktips

An Indian forest official shows the bullets used by poachers to shoot a one horned horn Rhinoceros, which was killed and de-horned by the poachers at Karbi hills near Kaziranga National Park, some 250km east of Guwahati the capital city the northeastern state of Assam on September 27, 2012. A rhino was killed by poachers and its horn removed in the early hours on Thursday, barely a day after one was killed and another left bleeding in the world-famous Kaziranga National Park. AFP PHOTO/ Biju Boro
An Indian forest official shows the bullets used by poachers to shoot a one horned horn Rhinoceros, which was killed and de-horned by the poachers at Karbi hills near Kaziranga National Park, some 250km east of Guwahati the capital city the northeastern state of Assam on September 27, 2012. A rhino was killed by poachers and its horn removed in the early hours on Thursday, barely a day after one was killed and another left bleeding in the world-famous Kaziranga National Park. AFP PHOTO/ Biju Boro AFP

Informatief

Dossier Wildlife Crime.

Jetske van den Elsen en Harm Edens duiken vier afleveringen lang in de wereld van wildlife crime. De illegale handel in bedreigde diersoorten zoals olifanten, neushoorns en tijgers brengt in Afrika en Azië veel geld op. Hierdoor krijgt het steeds vaker de vorm van keiharde en georganiseerde misdaad. Hoe voorkomen we dat deze dieren uitsterven? In deze aflevering staat (de illegale jacht op) de neushoorn centraal. Ned.2, 19.55-20.25u.

Belpop.

Portretten van Belgische popiconen. Vanavond Louis Neefs (1937-1980), de zanger met ‘de warmste stem van Vlaanderen’. Vele van zijn liedjes behoren tot het muzikaal erfgoed van België. Toch oogstte Neefs eerst succes in Nederland. En toen producer Peter Koelewijn later met Margrietje voor een nieuwe start zorgde, vond Neefs het nummer ‘te commercieel’. Het tekende de zanger die altijd zijn eigen koers heeft gevaren. Canvas, 20.40-21.35u.

Amusement

Fort Boyard.

Finale van het seizoen van dit spelprogramma. Artiesten Keizer, Jennifer Ewbank, Chris Hordijk en Grad Damen nemen het op tegen acteurs Iliass Ojja, Rick Engelkes, Birgit Schuurman en Jetty Mathurin. Wie wint de Cup met de Grote Oren? Ned.3, 20.25-21.25u.

Film

Les enfants du paradis. (Marcel Carné, 1945, Frankrijk).

Epische vervlechting van leven en theater in het Parijs van de 19de eeuw. Melancholieke mimespeler Baptiste (Jean-Louis Barrault) koestert onmogelijke liefde voor courtisane Garance (Arletty). Arte, 20.15-23.20u.

Legends of the Fall. (Edward Zwick, 1994, VS).

Draak van familie-epos, gesitueerd in de nadagen van het Wilde Westen. De drie zoons van Anthony Hopkins, onder wie Brad Pitt, zijn alle drie verliefd op Julia Ormond. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. Wel mooi camerawerk. RTL8, 20.30-23.10u.