Hooligans van Zagreb geweerd uit Parijs

De Kroatische voetbalclub Dinamo Zagreb mag morgen geen fans meenemen naar het Champions Leagueduel met Paris Saint-Germain. Dat heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren besloten.

Er is angst voor geweld tussen hooligans van beide clubs. Volgens het Franse ministerie zijn zo’n 150 tot 200 Kroatische fans, die bekend staan als Bad Blue Boys, van plan naar de Franse hoofdstad te komen.

Twee weken geleden besloot PSG, net als Dinamo berucht om zijn supportersgeweld, al geen fans mee te nemen naar Kroatië, na overleg met de Europese voetbalbond UEFA.

De Frans club waarschuwde de Kroatische autoriteiten toen al dat rond de honderd Parijse hooligans onderweg naar Zagreb waren. De Kroatische douane hield bij de grens met Slovenië tachtig supporters aan. Ze reden in auto’s die ze in Italië hadden gehuurd.

De harde kern van PSG staat sinds de jaren tachtig bekend als zeer gewelddadig. Extra probleem is dat er twee rivaliserende groepen hooligans zijn. Na de dood van supporters in 2006 en 2010 trad de Parijse voetbal club hard op. Sindsdien is het probleem verminderd.

PSG leed gisteren voor eigen publiek zijn eerste competitienederlaag: 1-2 tegen Saint Etienne. De Zweed Zlatan Ibrahimovic kreeg een rode kaart. (AP)