Eredivisie: NEC wint van FC Groningen, Twente is Feyenoord de baas

NEC heeft vandaag alweer de vierde uitoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Alex Pastoor was met 2-1 te sterk voor FC Groningen door een late treffer van Geert Arend Roorda. Daarvoor had IJslander Victor Pálsson met zijn eerste eredivisiegoal de openingstreffer van Groninger Michael de Leeuw weggepoetst.

NEC heeft vandaag in de Eredivisie met 2-1 gewonnen van FC Groningen. Feyenoord heeft verloren van FC Twente; de club was met 3-0 te sterk. VVV-Venlo won met 1-2 van AZ, Sc Heerenveen met 2-1 van PEC Zwolle. NAC verslaat RKC Waalwijk met 2-1.

NEC - FC Groningen: 2-1

NEC heeft vandaag alweer de vierde uitoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Alex Pastoor was met 2-1 te sterk voor FC Groningen door een late treffer van Geert Arend Roorda. Daarvoor had IJslander Victor Pálsson met zijn eerste eredivisiegoal de openingstreffer van Groninger Michael de Leeuw weggepoetst.

NEC stijgt door de zege twee plekken naar de zevende plaats, met zestien punten uit elf duels. Groningen staat met vijf punten minder elfde.

Reactie Geert Arend Roorda:

Twente - Feyenoord: 3-0

FC Twente heeft zich gerevancheerd voor de beschamende midweekse bekeruitschakeling tegen FC Den Bosch. De ploeg van Steve McClaren stuurde Feyenoord vandaag met een 3-0 nederlaag huiswaarts. Nacer Chadli, Luc Castaignos en Dusan Tadic scoorden voor Twente, dat de koppositie weer overneemt van PSV.

Feyenoord blijft gedeeld vijfde met Ajax en zag het gat met Twente oplopen tot tien punten. De Tukkers verzamelden 28 punten uit elf duels.

Voorzitter Munsterman van FC Twente bespreekt de relatie met Feyenoord en de geruchten over de mogelijke interesse in Feyenoorder Kelvin Leerdam:

AZ - VVV-Venlo: 1-2

VVV-Venlo heeft AZ in de slotfase van de wedstrijd weten te vloeren: 1-2. De matig spelende Alkmaarders zagen Barry Maguire tot hun schrik de 0-1 binnenschieten. Erik Falkenburg leek even voor tijd nog een punt te redden voor de ploeg van Gertjan Verbeek, maar Aleksander Radosavljevic zorgde er in de allerlaatste seconde voor dat de drie punten mee naar Limburg gingen.

Maguire scoort het eerste doelpunt voor VVV-Venlo:
http://www.youtube.com/watch?v=OtpSfY896I0

Sc Heerenveen - PEC Zwolle: 2-1

Sc Heerenveen was met 2-1 te sterk voor PEC Zwolle. Alfred Finnbogason en Daniël de Ridder hadden de equipe van Marco van Basten op een veilige voorsprong gezet, Joey van den Berg maakte drie minuten voor tijd nog een eretreffer vanaf de penaltystip.

NAC - RKC Waalwijk: 2-1

Het vertrek van trainer John Karelse heeft NAC Breda vooralsnog geen windeieren gelegd. Vanmiddag werd RKC Waalwijk met 2-1 verslagen, nadat de Brabanders een week geleden al hadden weten te winnen bij VVV-Venlo. Nemanja Gudelj en Danny Verbeek zorgden nog voor rust voor de eindstand, nadat Teddy Chevalier de bezoekers een voorsprong had bezorgd.

Deze wedstrijdverslagen zijn afkomstig van persdienst Novum.