Rio, here we come! Epke kan er al vier op de rekstok

De Olympische Spelen afgelopen zomer was voor Nederland met twintig medailles geen slecht jaar. En de eerste gouden plak over vier jaar in Rio de Janeiro lijken we al binnen te hebben. Turner Epke Zonderland doet gewoon even de overtreffende trap van zijn stunt aan de rekstok in augustus.

Het staat in het geheugen gegrift van heel Nederland, maar toch nog even het moment van 7 augustus omdat het zo leuk is:

En de echte:

Drie vluchtelementen achter elkaar was nog nooit vertoond, de hele wereld keek verbluft toe hoe onze Epke de concurrentie aftroefde. Maar ja, de kans is natuurlijk groot dat diezelfde concurrenten nu ook dit circusnummer gaan oefenen. En dus vroeg Matthijs van Nieuwkerk aan Zonderland in een uitzending van DWDD afgelopen woensdag waar de Olympisch kampioen over vier jaar mee gaat komen. Vier vluchtelementen?

In het gesprek met Van Nieuwkerk hield Zonderland nog een beetje een slag om de arm over die vier vluchtelementen, maar hij blijkt het in een training al moeiteloos te kunnen. Achter elkaar voert hij de combinatie Cassina-Kovacs-Kolman-GaylordII uit:

Hij moet alleen nog even stil blijven staan op het eind, maar dat gaat hem vast lukken. Kom maar op met die gouden plak!

    • Anouk Eigenraam