Ook morgen geen treinen tussen Maastricht, Sittard en Heerlen

Door tegenvallers rijden er morgen ook geen treinen tussen Maastricht en Sittard en Maastricht-Randwyck en Heerlen.
Door tegenvallers rijden er morgen ook geen treinen tussen Maastricht en Sittard en Maastricht-Randwyck en Heerlen. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Doordat het vandaag niet is gelukt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij station Maastricht-Noord op zijn plaats te schuiven, rijden ook morgen geen treinen tussen Maastricht en Sittard en Maastricht-Randwijck en Heerlen.

Er worden bussen ingezet, zo laat Prorail vanavond weten tegenover persbureau Novum. De vertraging bedraagt een kwartier tot een halfuur.

Veel tegenvallers

Het lukte tegen de verwachting in niet het 1,2 miljoen kilo wegende tunneldek te plaatsen door uitgelopen werkzaamheden en andere tegenvallers. Prorail had er het hele weekend voor uitgetrokken. Er bestaat een kans dat de treinen morgenmiddag al kunnen rijden, maar de verwachting is dat treinen dinsdag pas weer volgens schema rijden.

Het tunneldek gaat onder vier sporen door en verbindt bedrijventerrein Beatrixhaven met woonwijken. Aannemer BAM had de tunnel de afgelopen maanden op locatie ‘voorgebouwd’, zo schrijft Novum.

Hele weekend geen treinen op traject

Sinds gisteren rijden er al geen treinen naar en vanuit Maastricht. De werkzaamheden begonnen toen om 01.00 uur met het opbreken en afgraven van het spoor. Afgelopen nacht zou de tunnel over een lengte van 27 meter op zijn plek worden geschoven met een snelheid van ongeveer tien meter per uur. Daarna zou het spoor worden ‘teruggebouwd’, zodat de eerste trein maandagochtend weer zou kunnen rijden.