Nanny opgepakt voor moord op twee kinderen in New York

Buurtbewoners leggen bloemen neer bij het appartement waar twee kleine kinderen zijn omgebracht. Foto AFP / Spencer Platt

Een herkenbare nachtmerrie voor ouders: een nanny in New York is gisteren gearresteerd op verdenking van het neersteken van twee jonge kinderen in hun huis op Manhattan, zo meldt Reuters vandaag.

De nanny wordt ervan beschuldigd een zesjarig meisje en haar bijna twee jaar oude broertje te hebben vermoord. De kinderen werden dood gevonden in de badkuip door de moeder toen ze afgelopen 25 oktober terugkwam van zwemles met haar derde kind. De nanny begon zichzelf vervolgens te steken voor het oog van de moeder in het appartement op de Upper West Side.

De vijftigjarige werkte al twee jaar voor de familie en woonde met haar zoon en zus in een huis vlakbij Central Park. De vader van de kinderen, die manager is bij CNBC, was op reis voor zijn werk. De gebeurtenis heeft een schok teweeggebracht in de wijk.