Komiek Chris Rock zet uiteen waarom Obama blank is

In times like these, you need a white president you can trust. And that president’s name, is Barack Obama. Dat klinkt tegenstrijdig, maar komiek en acteur Chris Rock legt in die pro-Obama spotje haarfijn uit waarom Obama blank is. Geen speld tussen te krijgen.

Acteur en producent Chris Rock. Foto Reuters / Mario Anzuoni

In times like these, you need a white president you can trust. And that president’s name, is Barack Obama. Dat klinkt tegenstrijdig, maar komiek en acteur Chris Rock legt in dit pro-Obama spotje haarfijn uit waarom Obama blank is. Geen speld tussen te krijgen.

Al vaker ging het in de presidentsverkiezingen over het ras van Obama. Maar nog nooit op zo’n ludieke wijze als deze. In zijn Message for White Voters zet Rock in de show van Jimmy Kimmel uiteen waarom Obama eigenlijk blanker is dan Romney. En dan Snooki van Jersey Shore.

Zo werd Barack vroeger Barry genoemd, de op twee-na blankste naam op aarde. En dat Obama heeft zich uitgesproken voor het homohuwelijk, is ook heel blank - most black men don’t even support straight marriage.