KNMI waarschuwt voor harde wind

Oppassen vandaag voor wie lekker gaat uitwaaien aan het strand vandaag. Het KNMI waarschuwt voor harde wind vandaag aan de kust. Er is kans op windstoten van negentig kilometer per uur.

Wandelaars begin oktober dit jaar langs het havenhoofd bij Scheveningen. Foto ANP / Robin Utrecht

Oppassen vandaag voor wie lekker gaat uitwaaien aan het strand vandaag. Het KNMI waarschuwt voor harde wind aan de kust. Er is kans op windstoten van negentig kilometer per uur.

Vannacht was al merkbaar dat de wind toenam. Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland de code geel afgegeven voor extreem weer. Ook gaat het vanmiddag regenen vanuit het zuidwesten en is er kans op onweer:

De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. De wind draait van zuid naar oost en is zwak tot matig. Tegen en in de avond draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust tot hard, aan de zuidwestkust tot stormachtig 8 Bft. Aan de westkust zijn dan zware windstoten mogelijk, in Zeeland tot ongeveer 90 km/uur, elders 80-85 km/uur.

Ook morgen kan het nog flink gaan waaien.