Zaterdag droog in New York

Een oceaandepressie uit de kust bij Canada levert zaterdag regen af in Oregon, de noordwestregio’s van Californië, het noorden van Idaho en het noordwesten van Montana. In de berggebieden gaat de neerslag boven 1.700 tot 2.200 meter over in sneeuw en waait het op de hogere hellingen fors.

In de laaggelegen gebieden waait het veelal zwak tot matig. Er wordt milde oceaanlucht aangevoerd met maximumtemperaturen tussen 10 en 16 graden. Seattle bijvoorbeeld bereikt 15 graden.

Ten oosten van de Rocky Mountains is het noorden van de VS frisser. De maxima liggen er tussen -2 en 8 graden. Tijdens de nachten vriest het vrijwel overal licht of matig. Het weerbeeld is er in veel staten rustig onder invloed van een sterk hogedrukgebied.

Het noordoosten van de VS heeft juist weer te maken met een lagedrukgebied. In de staten Maine, New Hampshire, Vermont en New York drijven van boven Canada ook regen- en natte sneeuwbuien over.

Tegen de noordwestflanken van de bergketens aan valt sneeuw. Veel kusten bevinden zich erachter grotendeels in de schaduw van de bergen. New York en Boston bijvoorbeeld zijn overwegend droog met wel veel bewolking. De maxima liggen er tussen 8 en 10 graden.

Vrijwel heel de rest van de Verenigde Staten is zonovergoten. In het zuiden van het land liggen de maxima daarbij vrijwel overal tussen 25 en 32 graden.