Opinie

Theater

Het huis behoeft weer eens een likje verf en dat betekent dagelijks een schilder over de vloer. Tijdens een koffiepauze kom ik in gesprek met een jonge schildersgezel. Het gaat over een onderwerp dat me na aan het hart ligt en waarover ik enthousiast kan vertellen: het theater. De jongen luistert met grote aandacht naar

Het huis behoeft weer eens een likje verf en dat betekent dagelijks een schilder over de vloer.

Tijdens een koffiepauze kom ik in gesprek met een jonge schildersgezel. Het gaat over een onderwerp dat me na aan het hart ligt en waarover ik enthousiast kan vertellen: het theater.

De jongen luistert met grote aandacht naar mijn verhalen over mooie voorstellingen, mijn hoop zijn belangstelling te wekken neemt toe.

Na een lange monoloog kijk ik hem verwachtingsvol aan, op een geestdriftige reactie rekenend in de trant van ‘zou ik zelf ook wel willen beleven’.

Met toonloze stem zegt hij:

„Lijkt me saai.”

Jan Geerts