Starbucks

A Starbucks Corp. coffee cup sits in the cafe area of a Barnes & Noble Inc. bookstore in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Dec. 7, 2010. Barnes & Noble and Borders Group Inc. surged in New York trading after William Ackman's Pershing Square Capital Management LP offered to work with Borders on a takeover of the bookstore chain's larger rival. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg
A Starbucks Corp. coffee cup sits in the cafe area of a Barnes & Noble Inc. bookstore in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Dec. 7, 2010. Barnes & Noble and Borders Group Inc. surged in New York trading after William Ackman's Pershing Square Capital Management LP offered to work with Borders on a takeover of the bookstore chain's larger rival. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Bloomberg

En zijn de dingen in Nederland inmiddels ook al groot? Sommige grote dingen uit Amerika komen inderdaad naar Nederland. Als je op het station koffie of thee koopt, kan dat bijvoorbeeld bij Starbucks, een Amerikaanse winkel. Daar zit in de middelmaat koffiebeker 470 ml en in één maatje kleiner 350 ml. Bij Kiosk, een Nederlandse winkel, zit in een standaardbeker 250 ml. Dat is nog steeds meer dan vroeger in een ouderwets Hollands kopje ging: dat was ongeveer 150 ml.