PSV heeft geen kind aan Heracles

PSV heeft vanavond thuis eenvoudig met 4-0 gewonnen van Heracles Almelo. Voor de Eindhovenaren waren Dries Mertens, Luciano Narsingh, Kevin Strootman en Tim Matavz trefzeker.

PSV heeft nu 27 punten en neemt in elk geval voor een dag de koppositie over van FC Twente, dat op 25 punten staat.

De ploeg uit Eindhoven kwam sterk voor de dag en nam in de negentiende minuut verdiend de leiding. Atiba Hutchinson vond de ruimte bij Mertens, die de bal in de verre hoek krulde. In het vervolg kreeg de thuisploeg legio kansen, maar voor rust vond alleen Narsingh nog het net. Ditmaal was Mertens de aangever na slordig balverlies van Thomas Bruns.

Met name Stanislav Manolev liet even daarvoor een grote mogelijkheid onbenut. Oog in oog met doelman Remko Pasveer en twee teamgenoten geheel vrijstaand naast zich, schoot hij de bal simpel in de handen van de goalie.

De ploeg verzuimde in de tweede helft een monsterscore op het bord te zetten, maar Heracles kon daar niet van profiteren. Boy Waterman werd slechts een keer in verlegenheid gebracht, toen de lat redding moest brengen.

Strootman gooide het duel een kwartier voor tijd in het slot. Op aangeven van Narsingh werkte de aanvoerder van PSV de bal al struikelende achter doelman Pasveer. Voordat Matavz met een hard schot voor 4-0 tekende, moest Heracles ook nog eens met tien man verder. Kwame Quansah moest naar de kant met twee gele kaarten.

De sportverslagen worden geschreven door persbureau Novum.