POP cd

FILE - In this Oct. 24, 2010 file photo, Neil Young performs during the Bridge School Benefit concert in Mountain View, Calif. More than 60,000 people are expected to descend upon Central Park on Saturday evening, Sept. 29, 2012, for a free concert featuring the Black Keys and Young aimed at calling attention to poverty worldwide. (AP Photo/Tony Avelar, File) AP

Psychedelic Pill, Neil Young.

NRC HandelsbladDe hoogtepunten van Psychedelic Pill zijn de (opnieuw) epische gitaarexploraties Ramada Inn en Walk like a giant, waarin hij met zevenmijlslaarzen zijn unieke plek in de rock & roll afbakent. Psychedelic Pill is een monumentale bekroning van zijn lange en vreemde trip door de popmuziek.

De VolkskrantYoung lijkt de meeste nummers in te zetten met niet meer dan een dun idee en dan maar kijken waar het schip strandt. Vroegtijdig meestal. [...] Er staat voor Neil Young al jaren niets meer op het spel en dat laat hij op Psychedelic Pill tot op het irritante af weten.

Nu.nlLuisterend naar de mammoetstukken Driftin’ Back, Ramada Inn en Walk like a giant valt je namelijk op dat ze niet half zo lang lijken te duren als hun formele omvang aangeeft, gevuld als ze zijn met de Young zo toevertrouwde gitaar- en feedbackexercities.