Live meekijken: PvdA-congres beslist over deelname aan kabinet

Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

PvdA-leden kunnen zich vandaag uitspreken over het regeerakkoord. Bekijk vanaf twaalf uur live via onze site het congres in de Brabanthallen in Den Bosch.

Partijvoorzitter Hans Spekman en partijleider Diederik Samsom verdedigen samen het regeerakkoord dat met de VVD is gesloten. De verwachting is dat de leden kritische vragen zullen hebben over de bezuiniging van één miljard op ontwikkelingssamenwerking, de versobering van de WW en de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg. Maar het congres zal het akkoord naar verwachting massaal goedkeuren, omdat er binnen de partij veel begrip is voor de lastige keuzes die Samsom heeft moeten maken.

Lees meer over het congres in onze voorbeschouwing van vanochtend.