Koffieketen Starbucks groeit ondanks crisis

Koffieketen Starbucks moest deze week de vele tientallen winkels in Manhattan sluiten vanwege Orkaan Sandy maar wist trouwe klanten toch aan zich te binden met wifi. Klanten die afgesloten waren van internet konden, zonder koffie weliswaar, wifi gebruiken bij Starbucks. Het bedrijf dat het afgelopen jaar ruim duizend nieuwe winkels opende, houdt zich ondanks de crisis goed staande. Door de forse expansie groeit de omzet weliswaar harder dan de winst, maar analisten waren blij met de 278 miljoen dollar die er het afgelopen kwartaal onder de streep overbleef. Topman Howard Schultz barst dan ook van het zelfvertrouwen. Hij sprak zich onlangs uit vóór de zittende president Barack Obama. Een gedurfde stap voor een retailer die aan iedereen, democraat of republikein koffie wil verkopen. Maar wat betekent politieke voorkeur in de VS voor een bedrijf dat over drie jaar 1.500 winkels in China wil hebben?