expositie

Anish Kapoor. T/m 27 jan, De Pont, Tilburg. Inl: www.depont.nl

NRC HandelsbladGeen misverstand: de grote Anish Kapoor-tentoonstelling in De Pont in Tilburg is zeker het bezoeken waard. Alleen, hoe langer je hier rondloopt, hoe meer je je afvraagt: wat wil Kapoor eigenlijk nog? De afgelopen jaren heeft hij alle mysterie uit zijn werk laten glippen. De beelden zijn onwaarschijnlijk ambachtelijk en perfect gemaakt, maar het is net of je staat te kijken naar de recente productie van een innovatieve, goed geoutilleerde, maar zielloze beeldenfabriek.

De Groene AmsterdammerHet is glad. Het is mooi. Het is schoon. Je ziet het en je weet het. Huiveringwekkend en subliem? Nee. Deze Kapoors zijn decorstukken zonder diepte.

ElsevierZo exotisch, kwetsbaar, verstild, mysterieus en persoonlijk als dat eerste werk was, zo uitbundig, extrovert, enorm en overdonderend is Kapoors werk op dit moment. En zo handmatig als die eerste beelden werden gemaakt, zo ‘fabrieksmatig’ zijn ze nu.