En kaart voor iPhone maakt slachtoffers

Het duurde even maar Tim Cook heeft conclusies getrokken uit de mislukte lancering met de kaarten-app voor de nieuwe iPhone 5. Scott Forstall, verantwoordelijk voor de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem van de iPhone, is aan de kant gezet. De fout is pijnlijk voor het bedrijf dat gewoon goed, nooit goed genoeg vond. Met deze filosofie groeide Apple onder leiding van oprichter Steve Jobs uit tot de duurste beursgenoteerde onderneming ooit. Voor Cook was de druppel dat Forstall een excuusbrief aan de klanten van Apple niet wilde ondertekenen. Overigens maakte Cook nog meer slachtoffers. De Brit John Browett, nog geen jaar verantwoordelijk voor de Apple Stores, moest ook het veld ruimen. De dadendrang van Cook viel niet goed bij beleggers. De koers van het aandeel daalde deze week onder de 600 dollar, ruim 100 dollar onder de top van midden september.