Vijftig Tinten Grijs Maand

De hele maand november is het bij Net5 Vijftig Tinten Grijs Maand – november is nou eenmaal een grijze maand die traditioneel gezien in het teken staat van huiselijke gezelligheid. Er zullen erotische films worden uitgezonden en ook ziet het programma I Love Vijftig Tinten Grijs het licht, waarin BN’ers als Marijke Helwegen en Lange Frans hun ongezouten mening geven over verschillende thema’s van het boek.

Een omroep die een hele maand in het teken staat van Vijftig Tinten Grijs – wat een geweldig idee! De hele natie zou een Vijftig Tinten Grijs maand moeten houden. Zo zie ik wel een speciale Vijftig Tinten Grijs NOS Journaal-uitzending, met een nieuwslezer in een strakgesneden grijs pak die teksten voorleest als: „Het is inmiddels duidelijk dat de zorgpremie voor veel tweeverdienende huishoudens hoger uit zal vallen. Vermoedelijk is Mark Rutte door Diederik Samsom flink onder druk gezet... Oelala. Tijdens de onderhandelingen liet Samsom aan Rutte middels een klein, maar dwingend hoofdknikje weten dat hij hem moest volgen naar een verborgen achterkamertje, waar hij de verhoudingen meteen op scherp zette. ‘Je zal compleet worden vernederd door je achterban als je dit doet’, fluisterde Samsom, wat bij een hevig verhitte Rutte uiteindelijk de doorslag gaf. In ander nieuws: Bram Moszkowicz spendeert nog steeds zijn dagen genageld aan de publieke schandpaal. De bofferd.”

Ook zie ik genoeg mogelijkheden voor bijvoorbeeld winkels als de Blokker. Een folder vol overbekende novemberproducten, maar dan net even anders:

‘Vindt u het ook zo snel donker ’s avonds? Steek eens een kaarsje aan! Bijvoorbeeld deze stompe kaars in de kleuren lila, mauve en wit. Uiteraard kunt u daarna het gloeiend hete kaarsvet over de naakte rug van uw partner schenken. (Brandt netjes op dus zorgt automatisch voor een handige schenkvorm!).’

‘Prachtige verduisterende gordijnen van luxe materiaal. Ideaal om uw Kamer van Pijn op een eigentijdse en praktische wijze mee te decoreren.’

‘De feestdagen komen er weer aan! Wat een sieraad voor uw kerstboom, deze klassieke slinger van (multi inzetbare) metalen balletjes. En na een heerlijke Kerst is de boom niet de enige die afgetuigd wordt!’

Voor de echte pioniers zie ik ook nog wel een speciale limited edition-bijlage: gebloemde handboeien met een sluiting van klittenband, een zweepje van wasmachinebestendig siliconen, zulke dingen.

De Hema springt in met de actie Vijftig Tinten Saucijs. Er wordt niet alleen ’s ochtends voor kinderen een sinterklaasintocht georganiseerd, maar ook één ’s avonds laat in een dampende club, waar iets meer nadruk wordt gelegd op de roe, de zak en de ietwat scheve machtsverhoudingen onderling. Een maand lang zullen we ons uiterste best doen met al dat sexy, taboedoorbrekende sm-gedoe, we zullen onze inner goddesses en inner gods helemaal laten ontluiken, en daarna is het VOORBIJ.

Geen themamaanden, geen speciale uitzendingen, geen debatavonden, geen praatprogramma’s en geen boekenclubjes meer. Nee, vanaf dat moment is het gewoon weer: jij, je liefje en je buttplug, in de beslotenheid van je eigen slaapkamer. Dan gaan we gewoon weer seks hébben, in plaats van erover te kletsen.

    • Renske de Greef