Vechtpartij levert Holleeder gebroken kaak op

De chaos op het terras vlak na de vechtpartij. De man rechts is Willem Holleeder op de rug gezien.
De chaos op het terras vlak na de vechtpartij. De man rechts is Willem Holleeder op de rug gezien. Foto Twitter / Martijn Hoogeveen

De vechtpartij op een Amsterdams terras waar Willem Holleeder afgelopen zaterdag bij betrokken was, heeft hem een gebroken kaak opgeleverd. Holleeder moet geopereerd worden.

Dat meldt De Telegraaf vanochtend. De operatie vindt na het weekend plaats en daarna kan hij zes weken lang alleen vloeibaar voedsel eten.

Holleeder werd zaterdagmiddag op het terras van de Amsterdamse brasserie De Joffers belaagd door Dick Vrij, een bekende vechtsporter en een vroegere vriend van Holleeder. Daarbij kreeg Holleeder een paar forse klappen. Een ooggetuige zei:

“Holleeder kreeg enkele rake klappen, hoewel dat later niet aan zijn gezicht te zien was. Op het terras brak paniek uit, want je bent toch bang dat er wordt geschoten. De man liep weg, maar bleef aan de overkant van de straat hangen. “Je weet waar het om gaat”, riep hij naar Holleeder. Vervolgens zijn die vrienden en Holleeder met hem gaan praten, rustig en niet agressief, en kwam de politie erbij.”

Direct na het incident klaagde Holleeder over pijn in zijn kaak. Nadat de politie hem ‘s middags had vrijgelaten, werd in het ziekenhuis geconstateerd dat er een breuk in de onderkaak was ontstaan.

De vechtpartij zou te maken hebben gehad met een conflict tussen Holleeder en Dino S. Laatstgenoemde zit een celstraf uit voor een drugszaak en is verdachte in het langlopende liquidatieproces Passage.

    • Peter Zantingh