Uitgelicht

Film

Nixon. (Oliver Stone, 1995, VS). Na de complottheorieën in JFK was Stone eigenlijk nog verbazingwekkend subtiel over de over Watergate gestruikelde president. In een spookachtige enscenering speelt Anthony Hopkins Nixon nu eens als een kruising tussen Macbeth en Citizen Kane, dan weer als een tragische man die niet kan verkroppen dat iedereen hem haat. Canvas, 22.10-01.15u.

And When Did You Last See Your Father? (Anand Tucker, 2007, GB/Ierland). Bewerking van de memoires van auteur Blake Morrison. Als kind verafgoodde hij zijn vader, maar als adolescent keek hij op hem neer. En aan het sterfbed zitten spijt en pijnstillers een verlate kennismaking in de weg. Met Colin Firth, Jim Broadbent. Ned.2, 23.15-00.39u.

Fatal Attraction. (Adrian Lyne, 1987, VS). Destijds veelbesproken postfeministische thriller van de maker van o.a. 9/12 Weeks en Indecent Proposal kan men op allerlei manieren opvatten, maar blijft vooral een pleidooi voor het monogame huwelijk. Gehuwde advocaat Michael Douglas beleeft een weekend overspel met carrièrevrouw Glenn Close. Die wil het daar niet niet bij wil laten, waarna ze mans gezin begint te terroriseren. Één, 23.20-01.15u.

The Dead Pool. (Buddy Van Horn, 1988, VS). Clint Eastwood maakt voor de vijfde keer zijn opwachting als inspecteur ‘Dirty’ Harry Callahan. Hij krijgt deze keer te maken met een macabere weddenschap van regisseur Peter Swan (Liam Neeson), die een lijstje heeft opgesteld met verwachte sterfdata van lokale beroemdheden. Wanneer mensen op de lijst daadwerkelijk omkomen én Callahan zelf op de lijst blijkt staan, komt hij in actie. SBS6, 23.40-01.30u.

Informatief

De wandeling. Sander de Kramer wandelt op de dag van Allerzielen met Nicole Adams, overlevende van de Herculesvliegramp in 1996, waarbij 34 leden van het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht omkwamen. Ned.2, 19.50-20.25u.

College Tour. Twan Huys interviewt, samen met het publiek, gasten uit de politiek, media, cultuur en wetenschap. Vanavond de Amerikaanse actrice Susan Sarandon. Ned.3, 20.25-21.25u.

Stephen Fry in America. Zesdelige BBC-reeks waarin presentator, komiek en televisiemaker Stephen Fry door Amerika reist in een epische tocht met een typische Londense taxi. In deze laatste aflevering reist hij langs de kust van de Stille Oceaan, van zuid naar noord, om in Hawaii te eindigen. Canvas, 20.40-21.40u.

Amusement

Richard Hammond’s crash course. De Top Gear-presentator leert in Amerika in drie dagen hoe hij een zwaar voertuig, zoals een tank of een hooiwagen, moet besturen. Zoals je van hem mag verwachten, blijven kleinere voertuigen daarbij niet gespaard. Veronica, 21.25-22.25u.