TVM stopt na Winterspelen als sponsor schaatsploeg

Directeur Bos ontevreden over exposure door verplichte KNSB-outfit.

Rotterdam. Transportverzekeringsbedrijf TVM stopt na de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014 met de sponsoring van de schaatsploeg. Dat meldde bestuursvoorzitter Arjan Bos gisteren op de website van de ploeg. Formeel zal de beslissing komend voorjaar worden genomen. „We hebben ervoor gekozen de olympische cyclus netjes en hopelijk met succes af te ronden”, zegt Bos in een toelichting. „De kans dat we daarna stoppen is gewoon groot. Het is nog geen 100 procent, maar die kant gaat het wel op.”

Bos is niet tevreden over de exposure die zijn bedrijf krijgt in het schaatsen. Bij de grote internationale wedstrijden moeten ‘zijn’ schaatsers in het pak van de bond rijden, en niet in de outfit van TVM. „Sven [Kramer] en Ireen [Wüst] horen bij ons, maar bij de kampioenschappen worden ze geclaimd door de bondssponsor.”

Of zijn bedrijf na het schaatsen in een andere sport stapt, laat Bos in het midden. Een terugkeer in het wielrennen sluit hij vooralsnog uit, zeker nu eerder deze week oud-renner Steven de Jongh bekende dat hij ook in zijn tijd bij de TVM-wielerploeg epo gebruikte. Bos wil de schaatsploeg helpen bij het vinden van een nieuwe sponsor, die eventueel in het olympisch seizoen al als co-sponsor op het pak zou mogen staan. „Op voorwaarde dat ze daarna verder gaan als hoofdsponsor.” TVM is sinds 2000 schaatssponsor en groeide in die periode uit tot de grootste en duurste ploeg ter wereld. NRC