Schippers: Gevolgen zorgpremie voor burgers bestuderen

Nederland, Amsterdam, 09-09-2012 Verkiezingsdebat met de nummers 2 in de Rode Hoed. Aanwezige sprekers Renske Leijten SP, Mona Keijzer CDA, Fleur Agema PVV, Jetta Klijnsma, PVDA, Edith Schippers VVD Foto Marco Okhuizen
Nederland, Amsterdam, 09-09-2012 Verkiezingsdebat met de nummers 2 in de Rode Hoed. Aanwezige sprekers Renske Leijten SP, Mona Keijzer CDA, Fleur Agema PVV, Jetta Klijnsma, PVDA, Edith Schippers VVD Foto Marco Okhuizen Minister Schippers wil de gevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie bestuderen en 'rare uitschieters' voorkomen. Foto Hollandse Hoogte / Marco Okhuizen

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil de komende tijd de invoering van een inkomensafhankelijke zorgpremie onder de loep nemen om te zien welke gevolgen die heeft voor burgers.

Na haar gesprek met formateur Mark Rutte vanmiddag laat Schippers weten dat met name de gevolgen voor de inkomens, de arbeidsmarkt en voor het algehele zorgstelsel zullen worden bekeken.

De minister heeft haar krabbel gegeven onder het akkoord tussen VVD en PvdA dat de verschillen tussen arm en rijk kleiner moet maken, en meent dat beide partijen geen “rare uitschieters die niet te verklaren zijn” tot gevolg willen hebben.

Volgens Schippers is het daarom noodzaak dat er een goede regeling voor de complexe zorgpremie komt en dat burgers voldoende moeten worden ingelicht over de mogelijke consequenties van de maatregel.