Rutte: gevolgen zorgpremie nog niet te berekenen

In navolging van enkele partijgenoten belooft ook Rutte maatvoering bij de uitvoering van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Foto ANP / Robin Utrecht

VVD-leider Mark Rutte heeft vanavond tijdens het congres van de bestuurdersvereniging in Lunteren aangegeven dat de effecten van de inkomensafhankelijke zorgpremie, en andere maatregelen, in dit stadium nog niet te berekenen zijn, omdat deze nog moeten worden vormgegeven.

Rutte beloofde maatvoering bij de invoering van het plan, dat de premie afhankelijk maakt van het inkomen, en te zullen “kijken wat dat betekent voor groepen mensen”. Het systeem staat, maar er kan nog aan de knoppen worden gedraaid, meent hij.

Rutte geeft aan dat het vreselijk is dat zijn partij meewerkt aan een poging om de inkomensverschillen terug te dringen, maar voegt toe dat dat de prijs is van het regeren met de PvdA. Desondanks is het totaalpakket voor de VVD de moeite waard en zal die helpen Nederland sterker te maken, aldus de VVD-leider.