Multivlaai overgenomen door Hermans Groep

Taartketen Multivlaai heeft een nieuwe eigenaar. De winkels met Limburgse vlaaien zijn gisteren door Bakkersland verkocht aan Hermans Investments.

Er gaan geen banen verloren door de verkoop. Alle medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe eigenaar, meldt Bakkersland. Het is onbekend wat Hermans Investments heeft betaald voor de overname.

Bakkersland, dat 25 jaar eigenaar was van Multivlaai, blijft voorlopig wel samenwerken met de vlaaiwinkels. Het bedrijf blijft de productie en levering van vlaaien regelen vanuit de bakkerij in het Limburgse Sevenum. Bakkersland heeft 18 bakkerijen en een omzet van 450 miljoen euro. Bij het bedrijf werken 2.400 mensen.

Met bakkerij Enpé, in het Limburgse dorpje Sevenum, begon de geschiedenis van Multivlaai. Limburgse vlaaien werden tot in de jaren tachtig hoofdzakelijk in het zuiden gegeten. Totdat in september 1986 de eerste vestiging van Multivlaai in Amsterdam haar deuren opende. Dagelijks werden de vlaaien vanuit Sevenum aangevoerd. Om aan de gestegen vraag te kunnen voldoen, ging Bakkerij Enpé enige jaren geleden op in de bakkersorganisatie Bakkersland. De naam veranderde in Bakkersland Sevenum.

De 112 vestigingen van Multivlaai worden geëxploiteerd door zelfstandige franchisenemers. Vooral in de grote steden worden er veel vlaaien verkocht, grotendeels aan bedrijven.

MultiVlaai verkoopt ook online vlaaien en gebak. Bakkersland denkt dat die beter af zijn bij Hermans. „Wij zijn van mening dat Multivlaai beter tot zijn recht zal komen binnen een organisatie met grote kennis van en ervaring met franchising”, zegt directeur Eugène Scholten in een persbericht.

Hermans Investments is onderdeel van de Hermans Groep, een bedrijf dat sinds 1972 onder andere actief is op gebied van retail, franchising en logistiek. Hermans is verder onder meer eigenaar van snoepwinkelketen Jamin en de cd- en entertainmentwinkels van Music Store.

„MultiVlaai heeft een sterke marktpositie en een goed netwerk van winkels. Wij zien veel mogelijkheden om verdere groei van MultiVlaai een impuls te geven”, aldus oprichter en bestuursvoorzitter Kees Hermans in een persbericht. De Hoornse ondernemer is groot geworden met de verkoop van ramsjpartijen boeken, cd’s en computerspelletjes. Het zakenblad Quote schat zijn vermogen op 21 tot 25 miljoen euro.